Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
ЕдИн оТбОр Е нА сВеТа
Автор: viksenceto Категория: Спорт
Прочетен: 94056 Постинги: 66 Коментари: 2
Постинги в блога
2 3 4 5  >  >>
Най-интересният мач от първия кръг на плейофите в НБЛ ще бъде утре в Плевен. Там на местния Спартак ще гостува Рилски спортист, а фен-клуба на самоковския тим подготвя агитка, която ще пътува да подкрепи любимците си. Организиран е безплатен транспорт за всички фенове на клуба, които желаят да подкрепят отбора си при гостуването му в петък, се казва в съобщението на официалния сайт на Рилски спортист.
 
Записванията стават във фен-клуб "Родео"(Мендерес), а самото тръгване е в петък преди мача в 14.00 часа пред "Боби чар".
 
Отборите на Рилски спортист и Спартак Плевен ще играят два мача на разменено домакинство в петък и неделя, а при равенство в резултата ще има трети решителен мач, пак в Плевен идната сряда.
 

Освен това дерби в Плевен, ще се играят други два мача от четвъртфиналните плейофи – Левски ще гостува в Ямбол на Сливен, докато Черно море приема Ямбол във Варна.

image
Категория: Спорт
Прочетен: 839 Коментари: 0 Гласове: 0
Спартак Плевен спечели за първи път през сезон срещу Ямбол у дома, а това се случи едва в последния кръг от редовния сезон на НБЛ. В предното си гостуване в зала „Балканстрой” ямболските баскетболисти сътвориха една от малкото сензации в този шампионат и надделяха над домакините си. Днес обаче това не се случи и Спартак победи с доста комфортна разлика от 29 точки – 115-86. Победата е 13-та за момчетата на Дарин Великов и тя ги изравнява с други два отбора в крайното класиране на шампионата преди плейофите. В тази въртележка с Черно море и Рилски спортист, Спартак Плевен е по средата и завършва на четвърта позиция. Тя им носи домакинско предимство анд петия в класирането отбор на Рилски спортист в първия кръг от плейофите на страната за тази година.
 
Мачът бе един вид последна проверка преди плейофите и докато амбициите на Спартак Плевен са сериозни в тях, то явно играчите на Ямбол мислят повече за лятната си почивка. Те отнесоха цели 53 точки в минус от последните си две срещи, а съперник в първия кръг на плейофите ще бъде варненския Черно море.
 
Едно е сигурно, Спартак Плевен и Ямбол повече няма да се срещат този сезон, а днес в последния им сблъсък за годината домакините донесоха удовлетворение на своите фенове с една красива и резултатна игра. Гостите стояха равностойно за една част (25-23), а след нея плевенчани просто нямаха спиране в нападение. На почивката те водеха с 48-37, а през второто полувреме вкараха цели 67 точки на съперника си.
 
Отличи се Хрисимир Димитров, който заслужено ще бъде последният избран в класацията играч на кръга за редовния сезон. Той е MVP с коефициент 35 след като вкара 23 точки, хвана 11 борби, подаде 4 асистенции, отне 3 топки и дори направи 1 „чадър”. Саша Топчов завърши с 21 точки преди да напусне за 5 лични нарушения, а американеца Роб Престън добави 17 точки и 4 отнети топки. Илия Станков вкара редовните си тройки, в този мач 4 на брой за общо 14 точки.
 
За гостите от Ямбол Павел Маринов завърши с 18, а Иван Марчев вкара 15 точки. Ямболци обаче направиха 22 грешки срещу само 10 за съперника и позволиха много лесни кошове за тима на домакините.
 
И двата отбора стартират в плейофите идния четвъртък. Ямбол гостува във Варна, докато Спартак Плевен приема Рилски спортист в дербито на етап четвъртфинали в плейофите на НБЛ.
image
Категория: Спорт
Прочетен: 750 Коментари: 0 Гласове: 0
Спартак Плевен не успя да изненада повторно Лукойл Академик у дома и в последния сблъсък между двата тима в редовния сезон завърши с успех за гостите с 84-80. Така вече и на практика Лукойл Академик е недостижим на челното място в НБЛ и завършва сезона под номер 1 и с домакинско предимство във всички плейофни серии, които ще играе. Спартак Плевен от своя страна ще завърши трети или четвърти в крайното класиране, но след днешната загуба вече те не контролират ситуацията за позиция номер 3. Сега плевенчани са зависими от Черно море, които са с най-добри шансове за третото място след победата им в Самоков над Рилски спортист.
 
Спартак Плевен загуби първата четвърт със 16-19, но след много силни втори 10 минути момчетата на Дарин Великов успяха да поведат на почивката с 43-40. Преднината на домакините достигна до 8 точки в началото на второто полувреме, но серия от 17 поредни точки обърна всичко в този мач в полза на гостите от София. Оттук до края те контролираха ситуацията на терена и взеха мини-реванш за загубата си в предишното гостуване от шампионата в Плевен.
 
Уили Дийн завърши с 25 точки и 9 овладени топки, Ристе Стефанов този път вкара „само” четири тройки и общо 20 точки, а Тенчо Банев завърши с втория си дабъл дабъл в лигата – 14 точки и 10 борби. След като пропусна миналия кръг, капитанът Тодор Стойков бе на ниво и завърши с 13 точки, 5 овладени топки и дори 2 „чадъра”. Резервите на Лукойл Академик вкараха само 5 точки, но титулярите в този мач си свършиха добре работата.
 
За домакините от Плевен Александър Дяковски бе точен 8 пъти от зоната на трите точки (от 12 опита) за общо 24 в срещата. Хрисимир Димитров добави 18, Саша Топчов 14, а Илия Станков вкара 13 точки въпреки, че бе само 1 от 10 от любимото си място зад арката.
 
Спартак Плевен почива в междинния кръг идната сряда, а следващата събота приема Ямбол в последния си мач от редовния сезон. Лукойл Академик пък трябва да играе с Левски във вторник, а след това в събота пътува до Варна за мач с Черно море.
image
Категория: Спорт
Прочетен: 768 Коментари: 0 Гласове: 0
Утре ще се изиграят общо три мача в Националната баскетболна лига. Безспорно най-интересни ще бъдат двете дербита, с които потенциално може да се реши "завързаната" битка за местата от трето до четвърто в редовния сезон - единият кандидат за третото място Спартак Плевен посреща Лукойл Академик в Плевен, а Рилски спортист е домакин на другия им пряк конкурент Евроинс Черно море в Самоков.
 
В срещата в Плевен една евентуална победа на домакините над шампиона и сигурен първенец в редовния сезон Лукойл на практика би им осигурила заветното трето място. То би означавало не само домакинско предимство в първия кръг на плейофите, но и други две важни неща - по-лесен съперник в този първи кръг (Ямбол, вместо Рилски спортист или Черно море), а също и избягване на нова среща с Лукойл чак до евентуален финал в плейофите. Логиката е, че именно сега, когато не играе за нищо, Лукойл Академик би могъл да бъде победен по-лесно, отколкото да се разчита на успех срещу него в цяла полуфинална серия, когато вече ще се бори за защита на титлата си.
 
Иначе, преди около година израз като "победени по-лесно" би прозвучал еретично, когато става дума за шампионите, тогава с дълга серия без загуба. Но сега съвсем не така, след множеството им колебливи изяви напоследък - включително 3 поражения през този сезон и неочаквано трудна победа в сряда над шестия в класирането Ямбол. Нещо повече, една от тези три загуби бе точно в Плевен - през януари Спартак изненада Лукойл с 92-86, след невероятна игра и 7 тройки на Илия Станков. Друг аргумент в полза на плевенчани е, че именно Станков, заедно с капитана и "човек-оркестър" в отбора Хрисимир Димитров имаха възможност да отдъхнат и да се подготвят за решителния двубой срещу Лукойл - в сряда Спартак имаше лесно гостуване на Сливен, в което двамата не се наложи да играят.
 
След всичко казано дотук, основният аргумент на Лукойл Академик за победа в този мач си остава един, но пък много силен - тимът е с много по-голям бюджет от всички останали и в състава му са събрани повечето най-добри играчи в България. Ако отборът от Плевен все пак успее да зарадва верните си фенове в зала "Балканстрой" с победа над шампиона, тя ще бъде едва втора в двубоите между двата тима от 6 години насам, след тази през януари.
 
Другият ключов мач утре е в Самоков, а в него вече и двата отбора - Рилски спортист и Евроинс Черно море - ще играят "на живот и смърт", защото са преки конкуренти за третото място в редовния сезон. Победителя в срещата може да се добере до него при евентуална загуба на Спартак от Лукойл, а загубилият със сигурност ще потъне до "петото" място, което ще го лиши от домакинско предимство дори в първия кръг на плейофите.
 
И Рилецо, и Черно море са амбициозни отбори, с добра за българските стандарти селекция, но всеки от тях имаше своите силни и слаби моменти в течение на сезона. Разликата е, че един от силните моменти на тима от Самоков му донесе и първи трофей в клубната витрина - титлата в Еврохолд Балканската лига, където отборът като цяло изигра много силни мачове; в същото време Черно море се провали и в този турнир, и в Купа България, така че сега, за да оправдае инвестициите и да спаси сезона, му остава само да гони успех на третия фронт - плейофите в НБЛ. А за да нямат сериозни главоболия и в тях, "Моряците" трябва бързо да се преобразят, да изиграят силен мач в Самоков и да измъкнат победата, с което да си спечелят поне домакинско предимство за четвъртфинала. Казваме "да се преобразят" защото варненският тим очевидно в момента е изпаднал в поредната си "дупка", губейки с голяма разлика две последователни дербита (със Спартак Плевен и Левски). А с победи в тях Черно море можеше вече да си е гарантирал третото място и пътуването до Самоков би било само "разходка", вместо тежко изпитание.
 
Освен по-успешното за тях развитие на сезона до момента, утре играчите на Рилски спортист имат на своя страна и домакинския фактор, който се оказва по-важен от всичко друго в досегашните срещи на тези два тима през сезона, при баланс 2-1 за варненци. От трите мача, Черно море има две победи у дома, съответно с 18 и 22 точки разлика, но при първия им сблъсък в Самоков Рилецо разгроми съперника си с цели 31. Такава е традицията и от предните два сезона, когато винаги домакинът печелеше.
 
Третият мач от НБЛ утре е без значение, а и без интрига - в него Левски, със сигурност втори в крайното класиране, не би трябвало да има проблеми у дома срещу последния в таблицата Сливен. Все още без победа в лигата, сливналии едва ли се надяват да вземат първа такава точно срещу Левски в София.
 
И трите срещи утре са от 18.00 часа.
image
Категория: Спорт
Прочетен: 711 Коментари: 0 Гласове: 0
23.04.2009 00:17 - Стистика
2008/2009 Национална баскетболна лига|Редовен сезон Кръг 25
Сливен 72 - 104 Спартак Плевен
image
Отбор 1 2 ПОЛ 3 4 2 ПОЛ
Сливен 29 14 43 15 14 29
Спартак Плевен 21 23 44 32 28 60
Съдии:image Ивайло Ресиловски image Боян Алексиев image Иван Г. Николов 
image
22 Apr 09 Диана, Ямбол Зрители: 100
         

Сливен
# Стартова петица МИН НУ БОРБИ АС ЛН ГР ОТ БЛ ТОЧ КОЕФ
НАП ЗАЩ ОБЩО
4 Петрослав Зафиров 37 8/10 3/6 1/3 1 9 10 0 1 10 3 1 26 23
12 Андреан Илчев 32 2/4 0/2 0/0 2 4 6 3 4 1 1 1 4 10
13 Лорънс Шарет 28 1/3 2/3 0/0 0 2 2 1 3 2 3 0 8 9
7 Пламен Тодоров 25 1/5 0/1 3/4 0 1 1 1 3 2 0 0 5 -1
10 Цветомир Бенчев 25 4/7 2/4 0/0 2 1 3 3 2 3 1 0 14 13
# Резерви МИН НУ БОРБИ АС ЛН ГР ОТ БЛ ТОЧ КОЕФ
НАП ЗАЩ ОБЩО
14 Джеремая Босуел 28 2/4 1/3 5/5 1 3 4 0 3 3 3 0 12 12
5 Константин Маринов 12 0/0 0/1 1/2 0 0 0 0 2 3 0 0 1 -4
8 Христо Гатев 6 0/0 0/0 0/0 0 0 0 0 1 3 0 0 0 -3
11 Васил Голов 4 0/0 0/0 0/0 0 0 0 0 1 3 0 0 0 -3
9 Николай Саров 2 0/1 0/0 0/0 0 1 1 0 0 0 0 0 0 0
6 Димитър Мановски 1 0/0 0/0 2/2 0 0 0 0 0 0 0 0 2 2
  Общо 200 18/34 8/20 12/16 6 21 27 8 20 30 11 2 72 58
    52.94% 40% 75%  
 
Спартак Плевен
# Стартова петица МИН НУ БОРБИ АС ЛН ГР ОТ БЛ ТОЧ КОЕФ
НАП ЗАЩ ОБЩО
12 Цветослав Острев 35 4/6 2/5 2/2 2 2 4 6 3 1 7 0 16 27
11 Александър Дяковски 26 0/2 4/8 0/0 2 3 5 1 2 2 0 0 12 10
4 Роб Престън 24 4/7 1/3 0/3 3 4 7 2 1 6 1 0 11 7
5 Росен Софрониев 23 1/1 1/6 4/4 0 1 1 2 2 1 1 0 9 7
15 Тодор Тодоров 22 6/7 0/0 0/2 3 2 5 0 4 2 0 0 12 12
# Резерви МИН НУ БОРБИ АС ЛН ГР ОТ БЛ ТОЧ КОЕФ
НАП ЗАЩ ОБЩО
7 Веселин Георгиев 22 2/2 0/6 3/4 2 2 4 2 1 1 2 0 7 7
13 Владимир Маринов 22 2/5 1/2 4/5 1 2 3 5 2 2 3 0 11 15
10 Саша Топчов 16 7/14 0/0 5/5 3 4 7 0 1 1 3 0 19 21
24 Петър Христов 5 1/1 0/0 0/0 0 2 2 0 0 1 2 1 2 6
23 Максим Генов 3 1/1 0/0 0/0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 2
6 Христо Ангелов 2 0/0 1/1 0/0 0 0 0 0 1 0 0 0 3 3
9 Илия Станков Не е играл
  Общо 200 28/46 10/31 18/25 16 22 38 18 17 17 19 1 104 117
    60.87% 32.26% 72%  


Стартова петица
ДЕТАЙЛНО МИН НУ БОРБИ АС ЛН ГР ОТ БЛ ТОЧ КОЕФ
НАП ЗАЩ ОБЩО
Сливен 147 16 29 55.17% 7 16 43.75% 4 7 57.14% 5 17 22 8 13 18 8 2 57 54
Спартак Плевен 130 15 23 65.22% 8 22 36.36% 6 11 54.55% 10 12 22 11 12 12 9 0 60 63
 
Резерви
ДЕТАЙЛНО МИН НУ БОРБИ АС ЛН ГР ОТ БЛ ТОЧ КОЕФ
НАП ЗАЩ ОБЩО
Сливен 53 2 5 40% 1 4 25% 8 9 88.89% 1 4 5 0 7 12 3 0 15 4
Спартак Плевен 70 13 23 56.52% 2 9 22.22% 12 14 85.71% 6 10 16 7 5 5 10 1 44 54

Лидери
Петрослав Зафиров 26
Цветомир Бенчев 14
Джеремая Босуел 12
Точки
19 Саша Топчов
16 Цветослав Острев
12 Александър Дяковски
Петрослав Зафиров 10
Андреан Илчев 6
Джеремая Босуел 4
Борби
7 Роб Престън
7 Саша Топчов
5 Александър Дяковски
Цветомир Бенчев 3
Андреан Илчев 3
Лорънс Шарет 1
Асистенции
6 Цветослав Острев
5 Владимир Маринов
2 Росен Софрониев
Лорънс Шарет 3
Петрослав Зафиров 3
Джеремая Босуел 3
Откраднати Топки
7 Цветослав Острев
3 Владимир Маринов
3 Саша Топчов
Петрослав Зафиров 23
Цветомир Бенчев 13
Джеремая Босуел 12
Коефициент
27 Цветослав Острев
21 Саша Топчов
15 Владимир Маринов

Показатели
Категория: Спорт
Прочетен: 823 Коментари: 0 Гласове: 0
Отборът на Спартак Плевен не допусна изненада при гостуването си в Ямбол на все още играещия мачовете си там Сливен и продължи по план борбата си за третото място в НБЛ след със 72-104. За плевенчани обаче тепърва предстои тежкото изпитание, което може да реши за тях тази борба - домакинството срещу Лукойл Академик в събота. Именно с оглед на това треньорът им Дарин Великов бе преценил да даде почивка на някои от основните си играчи, а също така и да ги запази от травми и от усложняване на стари такива. Той започна мача без Хрисимир Димитров, Илия Станков, Саша Топчов и Владимир Маринов - все баскетболисти, които иначе са неизменни титуляри. Капитанът Хриси Димитров изобщо не бе в състава на Спартак за срещата, Станков бе записан в него, но не влезе в игра, а Топчов и Маринов бяха пуснати да спасяват ситуцията, когато се видя, че без тях съставът "издиша".
 
Наистина, отборът на Сливен, който все още гони първата си победа в НБЛ, показа, че по нищо не отстъпва на резервите на плевенския тим, въпреки че и самият той не бе в пълен състав. През първото полувреме отборът на Събин Маринов дори бе натрупал сериозна преднина. В последните минути преди почивката и след нея обаче всичко си дойде на мястото и Спартак Плевен не само обърна мача, а дори направи победата си разгромна.
 
Без четирима от петимата си най-добри играчи, Спартак Плевен изигра слаба първа четвърт, в която позволи на Сливен да му вкара цели 29 точки. Цветомир Бенчев и Петрослав Зафиров играеха много силно за символичните домакини, които все пак след три минути игра изоставаха с една точка - 8-9 - но до средата на четвъртината поведоха с 15-11. В края й отборът на Сливен водеше с 29-21, а след само още две минути взе още по-шокиращия за гостите аванс от 13 точки - 34-21, след 10 безответни точки.
 
Въпреки че минута по-късно плевенчани все пак бяха намалили разликата на 8 точки (34-26), търпението на Дарин Великов вече бе свършило и той направи тройна смяна - в игра влязоха Саша Топчов, Владимир Маринов и Веселин Георгиев. Ефектът не бе моментален, но малко по-късно все пак беше факт и още преди да изтече 16-ата минута на мача гостите бяха намалили пасива си до 3 точки - 38-35 след кош на Маринов. Успешната серия на плевенчани стана 0-9 и те поведоха с 38-39, после Сливен на два пъти изравни, но на почивката изоставаше с 1 точка - 43-44.
 
Ако играчите на Сливен са си правели някакви илюзии, че имат шансове за първа победа в НБЛ този сезон, в третата четвърт те окончателно се изпариха. Борещият се за третото място Спартак Плевен не си позволи повече подценяване и отпускане и започна методично да трупа преднина. До средата на третата четвърт тя бе 10 точки (49-59), а малко преди края й надхвърли 20 (при 55-76). В началото на последната четвърт плевенчани водеха с 58-76, а в нея окончателно сломиха съпротивата на Сливен, за да победят с над 30 точки разлика - 72-104.
 
В крайна сметка осем играчи на Спартак завършиха със 7 или повече точки (шестима от тях с двуцифрен актив), но най-резултатен бе влезлият "на пожар" от пейката Саша Топчов с 19. Той записа и 7 овладени и 3 отнети топки. Най-полезен от всички за отбора-победител обаче бе гардът Цветослав Острев, който единствен от стартовата петица на гостите в този мач се задържа после в игра над 30 минути. Той бе на терена общо 35, за които вкара 16 точки, овладя 4 борби, подаде 6 асистенции и отне феноменалните 7 топки.
 
За Сливен Петрослав Зафиров направи дабъл дабъл от 26 точки и 10 борби, но допусна и твърде много грешки - 10, което, разбира се, далеч не означава трипъл дабъл... Цветомир Бенчев завърши мача с 14 точки (повечето вкарани през първото полувреме), а резервата Джеремая Босуел добави 12.
 
За плевенчани до края на редовния сезон предстоят само два мача, споменатото домакинство срещу Лукойл и още едно, далеч по-лесно - срещу Ямбол. Победи и в двете срещи биха означавали почти сигурно постигане на целта - трето място. Сливен пък гостува в събота на Левски, после му остават срещи с двата отбора, които се борят със Спартак за мястото в тройката - Евроинс Черно море и Рилски спортист.
image
Категория: Спорт
Прочетен: 680 Коментари: 0 Гласове: 0
До края на редовния сезон в НБЛ остават точно 12 срещи, а по една победа на Лукойл Академик и Левски ще ги затвърдят на първото, съответно второто място в крайното класиране преди плейофите. Ямбол е непоклатим на шестото място, докато Сливен отдавна се знае, че е на седмо. Едната плейофна двойка за четвъртфиналите е ясна и тя е Левски-Сливен, докато Лукойл Академик директно се класира за полуфиналите след като липсва осми отбор в лигата след отказа на ЦСКА. Голямата битка е за третото място в класирането, съответно за четвъртото, тъй ктао те ще донесат домакинско предимство преди плейофите. За тези две места се борят три отбора – Спартак Плевен, Рилски спортист и Черно море. Кой ще бъде „борецът” след Великденските празници, предстои да разберем. Кое от трите яйца ще се окаже най-кораво – самоковското, варненското или плевенското? Все още има доста условности, но ще се опитаме да направим един анализ на това какви са шансовете на тези три отбора за третото място в класирането. В рамките на шегата едно е сигурно, Даниел Димитров вече няма да сънува второто място и ще се бори за по-реалното трето в случая.
 
Разбира се, че всички мачове до края имат своята стойност, но едни са с по-голяма, а други с по-малка. Предполагат се лесни победи на трите отбора над Сливен, както и че Спартак Плевен и Рилски спортист няма да допуснат изненади срещу Ямбол. Черно море има две трудни домакинства срещу лидерите в шампионата, те ще имат важна, но второстепенна роля за крайното класиране. Два са мачовете от изключително значение за разпределение на местата от трето до пето, а именно Спартак Плевен-Лукойл Академик и Рилски спортист-Черно море. Те до голяма степен ще предопределят и местата на тези три отбора (Рилски спортист, Спартак Плевен и Черно море) преди плейофите. И двата мача са от един и същи кръг номер 26, който спокойно можем да го наречем кръг - Х-фактор. Ето какви са вариантите като използваме мачът изхода от мача Спартак Плевен-Лукойл Академик като отправна точка:
 
ПОБЕДА НА СПАРТАК НАД ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК
 
В този случай Спартак Плевен ще бъде в най-изгодна ситуация да завърши на трето място. При условие, че спечели останалите си два мача като домакин на Ямбол и гост на Сливен, тимът на Дарин Великов ще бъде накрая с актив от 14 победи и 10 загуби.
 
Със сигурност Рилски спортист няма да може да ги задмине, тъй като и да спечели всичките си срещи до края ще събере същия точков актив, но ще има по-лошо съотношение от Спартак в мачовете помежду им през този сезон.
 
Единственият вариант Спартак да бъде задминат е, ако Черно море спечели в Самоков. Тогава варненци ще имат възможността да натрупат актив в края от 15 или 14 победи, колкото и Спартак. Победа над Рилски спортист обаче няма да гарантира на Черно море третото място. Нужни са им още две победи над Левски и Лукойл Академик или една победа над един от тези два отбора плюс победа на Рилски спортист над Ямбол. Ако Черно море победи в Самоков и Рилецо в Ямбол трите отбора – Черно море, Рилски спортист и Спартак Плевен завършат с еднакъв точков актив (14-10), варненци ще са в най-изгодна ситуация, тъй като имат най-много победи в мачовете помежду им. Но пък ако Черно море се издъни и срещу Левски, и Лукойл Академик у дома, а Спартак победи Лукойл, „моряците” няма да имат вариант за трета позиция.
 
ЗАГУБА НА СПАРТАК ОТ ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК
 
При тази ситуация Спартак ще събере актив от 13 победи и 11 загуби накрая. Разбира се, ако не допусне изненада у дома срещу Ямбол и като гост на Сливен. Шансовете им обаче за третото място в този случай ще са много по-малки и минават само през загуба на Рилски спортист в Ямбол и две загуби на Черно море у дома от Лукойл Академик и Левски. Едно от трите неща ако не се случи и Спартак няма шанс за третото място.
 
Загуба на Спартак от Лукойл Академик отваря шанс и за Рилски спортист за третото място. Три победи ще им гарантират това постижение. Ако обаче загубят в Ямбол става доста интересно и мачовете на Черно море у дома с Левски и Лукойл Академик ще си окажат своето влияние върху крайното класиране. Две победи на варненци ще ги направят трети, докато две загуби със сигурност пети.

Ако Спартак загуби от Лукойл Академик, Рилски спортист спечели две победи и загуби в Ямбол, а Черно море вземе едно от домакинствата си на Левски или Лукойл Академик ще станем свидетели на тройна въртележка между отборите от Самоков, Варна и Плевен. Тогава от значение ще бъде разликата, с която Рилски спортист ще победи Черно море у дома. Ако тя е с 20 и повече точки, Рилски ще бъде на трето място, Спартак на четвърто и Черно море на пето. Ако е между 9 и 19 Спартак ще бъде трети, Рилски спортист четвърти и Черно море пети. Ако е до 8 точки пак Спартак ще бъде трети, но Черно море ще е четвърти и Рилецо пети. Разбира се, тези сметки с точките са груби и в тези случаи, когато отборите са с равен брой точки се смята коефициента на броя вкарани, разделен на броя получени точки в срещите помежду им през сезона.
 
Загуба на Спартак от Лукойл Академик прави шансовете и на Черно море добри за атакуване на третото място. Разбира се, всичко за тях минава през задължителна победа в Самоков. Загубят ли от Рилски спортист, варненци имат само един единствен вариант с четири условия за третото място – тази загуба да е до 8 точки, да победят Левски и Лукойл Академик у дома, Спартак Плевен да загуби от Лукойл Академик и Рилски спортист да се провали в Ямбол.image
Категория: Спорт
Прочетен: 736 Коментари: 0 Гласове: 0
Национална баскетболна лига|Редовен сезон
  Дома Навън Общо
Отбор М П З ГР ТОЧ М П З ГР ТОЧ М П З ГР +/- ТОЧ ПОР
1 Лукойл Академик 10 10 - 975:735 20 10 7 3 935:789 17 20 17 3 1910:1524 386 37 Победа 6
2 Левски 11 9 2 1109:958 20 10 6 4 840:780 16 21 15 6 1949:1738 211 36 Загуба 1
3 Рилски спортист 10 8 2 889:785 18 11 3 8 964:989 14 21 11 10 1853:1774 79 32 Победа 1
4 Спартак Плевен 10 6 4 904:818 16 11 5 6 926:988 16 21 11 10 1830:1806 24 32 Победа 1
5 Евроинс Черно море 10 7 3 866:770 17 10 4 6 846:874 14 20 11 9 1712:1644 68 31 Загуба 1
6 Ямбол 11 4 7 904:950 15 10 3 7 856:927 13 21 7 14 1760:1877 -117 28 Победа 1
7 Сливен 10 - 10 689:992 10 10 - 10 641:989 10 20 0 20 1330:1981 -651 20 Загуба 20

Категория: Спорт
Прочетен: 789 Коментари: 0 Гласове: 0
17.04.2009 13:44 - Стастика
2008/2009 Национална баскетболна лига|Редовен сезон Кръг 24
Спартак Плевен 98 - 83 Евроинс Черно море
image
Отбор 1 2 ПОЛ 3 4 2 ПОЛ
Спартак Плевен 23 25 48 24 26 50
Евроинс Черно море 26 14 40 16 27 43
Съдии:image Златин Караниколов image Искрен Манолов image Орлин Николов 
image
16 Apr 09 Балканстрой, Плевен Зрители: 800
         

Спартак Плевен
# Стартова петица МИН НУ БОРБИ АС ЛН ГР ОТ БЛ ТОЧ КОЕФ
НАП ЗАЩ ОБЩО
14 Хрисимир Димитров 40 4/7 3/6 3/4 2 7 9 2 4 3 1 1 20 23
13 Владимир Маринов 29 5/8 2/2 4/8 1 1 2 2 3 2 2 3 20 20
4 Роб Престън 28 3/7 1/2 4/8 3 2 5 0 0 1 0 1 13 9
9 Илия Станков 27 0/1 1/3 3/4 2 9 11 1 2 1 3 0 6 16
15 Тодор Тодоров 17 1/1 0/0 0/0 0 3 3 1 3 2 1 0 2 5
# Резерви МИН НУ БОРБИ АС ЛН ГР ОТ БЛ ТОЧ КОЕФ
НАП ЗАЩ ОБЩО
5 Росен Софрониев 28 2/3 4/10 2/2 1 0 1 0 5 0 0 0 18 12
10 Саша Топчов 15 4/5 0/0 2/3 1 1 2 0 2 2 1 0 10 9
11 Александър Дяковски 15 0/1 3/5 0/0 0 1 1 3 2 1 0 0 9 9
7 Веселин Георгиев 1 0/0 0/0 0/0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 -1
6 Христо Ангелов Не е играл
12 Цветослав Острев Не е играл
23 Максим Генов Не е играл
  Общо 200 19/33 14/28 18/29 10 24 34 9 21 13 8 5 98 102
    57.58% 50% 62.07%  
 
Евроинс Черно море
# Стартова петица МИН НУ БОРБИ АС ЛН ГР ОТ БЛ ТОЧ КОЕФ
НАП ЗАЩ ОБЩО
14 Симеон Ценов 40 10/12 1/3 2/3 2 3 5 1 3 3 2 0 25 25
7 Кори Макинтош 34 6/10 1/2 2/2 1 7 8 2 4 8 1 0 17 15
5 Желко Бойович 30 0/0 2/3 2/2 0 1 1 1 2 0 1 0 8 10
6 Атила Сантош 28 6/12 0/0 3/5 0 5 5 0 3 2 3 0 15 13
31 Юлиян Радионов 14 0/0 0/0 0/0 0 0 0 2 3 0 1 0 0 3
# Резерви МИН НУ БОРБИ АС ЛН ГР ОТ БЛ ТОЧ КОЕФ
НАП ЗАЩ ОБЩО
32 Брайс Шелдън 16 2/7 2/5 4/4 0 1 1 0 1 0 0 0 14 7
12 Александър Янев 15 1/3 0/0 0/0 0 1 1 0 0 2 0 0 2 -1
23 Душан Йелич-Куцопулос 12 0/3 0/0 0/0 1 4 5 0 2 0 0 0 0 2
15 Атанас Пенев 10 1/1 0/0 0/0 0 2 2 1 1 0 0 0 2 5
4 Пламен Алексиев 1 0/0 0/0 0/0 0 0 0 1 1 0 0 0 0 1
8 Николай Колев Не е играл
9 Васил Кьосев Не е играл
  Общо 200 26/48 6/13 13/16 4 24 28 8 20 15 8 0 83 80
    54.17% 46.15% 81.25%  


Стартова петица
ДЕТАЙЛНО МИН НУ БОРБИ АС ЛН ГР ОТ БЛ ТОЧ КОЕФ
НАП ЗАЩ ОБЩО
Спартак Плевен 141 13 24 54.17% 7 13 53.85% 14 24 58.33% 8 22 30 6 12 9 7 5 61 73
Евроинс Черно море 146 22 34 64.71% 4 8 50% 9 12 75% 3 16 19 6 15 13 8 0 65 66
 
Резерви
ДЕТАЙЛНО МИН НУ БОРБИ АС ЛН ГР ОТ БЛ ТОЧ КОЕФ
НАП ЗАЩ ОБЩО
Спартак Плевен 59 6 9 66.67% 7 15 46.67% 4 5 80% 2 2 4 3 9 4 1 0 37 29
Евроинс Черно море 54 4 14 28.57% 2 5 40% 4 4 100% 1 8 9 2 5 2 0 0 18 14

Лидери
Владимир Маринов 20
Хрисимир Димитров 20
Росен Софрониев 18
Точки
25 Симеон Ценов
17 Кори Макинтош
15 Атила Сантош
Илия Станков 11
Хрисимир Димитров 9
Роб Престън 5
Борби
8 Кори Макинтош
5 Симеон Ценов
5 Атила Сантош
Александър Дяковски 3
Владимир Маринов 2
Хрисимир Димитров 2
Асистенции
2 Юлиян Радионов
2 Кори Макинтош
1 Симеон Ценов
Илия Станков 3
Владимир Маринов 2
Хрисимир Димитров 1
Откраднати Топки
3 Атила Сантош
2 Симеон Ценов
1 Юлиян Радионов
Хрисимир Димитров 23
Владимир Маринов 20
Илия Станков 16
Коефициент
25 Симеон Ценов
15 Кори Макинтош
13 Атила Сантош

Категория: Спорт
Прочетен: 727 Коментари: 0 Гласове: 0
Битката за третото място в редовния сезон на Национална баскетболна лига се "завърза" още повече, след като тази вечер Спартак Плевен се наложи у дома над Евроинс Черно море с убедителното 98-83.
 
За плевенчани тази победа бе задължителната, за да останат в борбата за третото място, а от тук нататък им остават 2 лесни мача мача - навън със Сливен и у дома с Ямбол, както и трудното домакинство срещу Лукойл Академик помежду тях. Ако не бият Лукойл, съдбата им зависи от резултатите на съперниците им Черно море и Рилски спортист.
 
За варненци пък това бе последното гостуване, което можеха да си позволят да загубят. Ако искат третото място, те трябва да бият навън и другия си пряк съперник Рилски спортист, защото двата им оставащи домакински мача са много тежки - срещу Левски и Лукойл Академик.
 
Само в първата четвърт изглеждаше, че Черно море има шанс да победи изправеният "до стената" Спартак в собствената му зала в Плевен. Тя бе равностойна, а след нея варненският тим имаше крехка преднина от 3 точки - 23-26. Това колко точно крехка е тя се видя в останалите 3/4 от двубоя, които протекоха при един и същ мъчителен за гостите сценарий - играещият много мотивирано отбор на Спартак поддържаше преднина, която постепенно увеличаваше, а Черно море се бореше да я намали, за да опита обрат, но рядко успяваше.
 
Основите на този контрол на домакините върху мача бяха поставени в първите минути на втората четвърт, когато те превърнаха 3-те си точки пасив в шест точки аванс - 36-30. Във втората половина на тази втора част Черно море успя донякъде да възстанови равновесието, но разликата в полза на Спартак се запази и дори увеличи с 2 точки до почивката - 48-40.
 
В началните минути на третата част плевенчани поддържаха този свой аванс, а после направиха решителната стъпка към победата - от 59-50 в 26-ата минута до края на четвъртината те вкараха двойно повече точки от съперника си и поведоха с 72-56.
 
Играчите на Черно море и сами не вярваха, че могат в последната четвърт да наваксат този пасив от 16 точки, който дори бе увеличен и в 35-ата минута стана над 20 (при 85-64). Едва тогава домакините за първи път си позволиха леко отпускане, но то не промени нищо, освен няколкото наваксани точки, с които загубата на варненският отбор стана малко по-почетна - 98-83.
 
Цели 5 играчи на Спартак записаха двуцифрен актив от точки. Сред тях, както винаги, се отличаваше със себераздаване и майсторство капитанът Хрисимир Димитров, завършил мача с 20 точки (3 тройки), 9 борби, 2 асистенции, 1 отнета топка и 1 блок. Владимир Маринов "Елвиса" имаше добър ден и вкара също 20 точки; Росен Софрониев показа добър мерник от тройката, поразявайки целта от там 4 пъти, и записа общо 18 точки само за 28 минути игра, преди да излезе за 5 фаула; приносът на Роб Престън за победата бяха 13 точки, а на Саша Топчов - 10. Илия Станков този път се изяви в друго амплоа - вместо да вкарва от тройката, той се бореше добре в подкошието и овладя 11 отскочили топки.
 
За Евроинс Черно море също капитанът имаше най-много точки - борбеният Симеон Ценов вкара 25, но те не спасиха тима му от загубата. Кори Макинтош се отчете със 17 точки и нетрадиционните за него 8 борби, но допусна и 8 грешки. Атила Сантош добави 15 точки, а Брайс Шелдън - 14.image
Категория: Спорт
Прочетен: 668 Коментари: 0 Гласове: 0
Мач, в който каквото и да кажем за едните ще е малко, а пък за другите много. Той започна с 8-0 само за 3.15 минути игра и още в този момент бе ясно какво ще се случи до края. Движението на резултата бе в една посока, единият отбор играеше, а другия в по-голяма част от времето гледаше. Левски победи Спартак Плевен със 117-72 и разби на пух и прах надеждите на феновете, че този мач ще бъде дерби на кръга. Играчите на Спартак бяха пометени от един „син” ураган тази вечер в столичната зала „Христо Ботев”, а единственото хубаво нещо с марка Плевен в този мач бе агитката на гостите, която не спря да подкрепя (на моменти и по инерция) своите през всичките 40 минути.
 
Състезателите на Тити Папазов на практика изнесоха един баскетболен урок на гостите си от Плевен като на моменти разликата достигна цели 46 точки в тяхна полза. Още след 10 минути игра резултата бе 32-13, а гостите пък реагираха със ...само 8 точки във втората четвърт. Така на практика още на почивката Левски имаше солиден аванс от 57-21, което не даде и вариант на гостите да си помислят за нещо повече от загуба в срещата.
 
През второто полувреме Дарин Великов и Тити Папазов завъртяха всичките си състезатели, записани за този мач (без Христо Ангелов за Спартак) и те само го доиграха. Може би и двамата треньори през тези втори 20 минути вече мислеха за следващия кръг, когато им предстоят сериозни срещи. В сряда „сините”  гостуват на Рилски спортист в Самоков, докато ден по-късно Спартак Плевен приема в може би най-важния си мач до края на редовния сезон състава на Евроинс Черно море. Състезателите на Дарин Великов нямат право на грешка и трябва да гонят задължителен успех над варненци с цел класиране в тройката на шампионата.
 
Отличен мач изигра най-добрият гард в шампионата тази година - Маркъс Хол, който вкара 33 точки (4 тройки), хвана 6 борби и подаде три брилянтни паса на съотборнисите си. При това само за 30 минути игра. Добре му партнираха всички съотборници, а след него с най-много се отчете Стефан Георгиев – 21 точки, 8 борби и рекордните за сезона 2 „чадъра”. Литовецът Арнас Казлаускас добави 12 точки, а Чарли Джоунс подаде 7 асистенции.
 
Асен Великов отбеляза 15 точки, въпреки че влезе като резерва, а Павел Иванов се отчете с 10 точки, от които 2 тройки. В игра след контузия се завърна Станислав Славейков, като за 16 минути вкара 7 точки и хвана 5 борби.
 
За гостите от Плевен Александър Дяковски бе най-резултатен с 13 точки, друг гард – Владимир Маринов добави 12 и Хрисимир Димитров завърши с 11.
 
Папазов направи чудесен подарък на очарователната си съпруга Маргарита по повод днешния светъл празник - Цветница, но той не бе единствения. Тя получи и букет цветя, специално пратен от селекционера на националния ни отбор Пини Гершон и кондиционния треньор Ави Ковалски.   
 
Победата е 15-та за Левски през този сезон, а тя почти сигурно им гарантира второто място след редовния сезон в НБЛ. Черно море има теоретичен шанс да ги застигне, но трябва да се случат ред чудеса, за да стане това. Така още отсега може да се каже, че едната плейофна двойка в първенството на страната е почти ясна – Левски срещу Сливен.
 
Спартак Плевен има добра програма до края на редовния сезон – 3 мача у дома и един навън. При това гостуването е на „беззъбия” тим на Сливен. Две от домакинствата им обаче са доста сериозни – в Плевен идват Лукойл Академик и както вече казахме, още този четвртък Евроинс Черно море. На Дарин Великов и компания трябва да е ясно, че такива мачове като днешния се случват и трябва да гледат напред. Защото това, което показаха днес в София е далеч под техните възможности.image
Категория: Спорт
Прочетен: 746 Коментари: 0 Гласове: 0

Национална баскетболна лига|Редовен сезон
  Дома Навън Общо
Отбор М П З ГР ТОЧ М П З ГР ТОЧ М П З ГР +/- ТОЧ ПОР
1 Лукойл Академик 9 9 - 876:643 18 10 7 3 935:789 17 19 16 3 1811:1432 379 35 Победа 5
2 Левски 10 8 2 992:886 18 9 6 3 760:694 15 19 14 5 1752:1580 172 33 Победа 1
3 Рилски спортист 9 7 2 803:705 16 10 3 7 872:890 13 19 10 9 1675:1595 80 29 Победа 3
4 Спартак Плевен 9 5 4 806:735 14 10 5 5 854:871 15 19 10 9 1660:1606 54 29 Загуба 1
5 Евроинс Черно море 9 6 3 767:687 15 9 4 5 763:776 13 18 10 8 1530:1463 67 28 Загуба 1
6 Ямбол 10 3 7 812:875 13 9 3 6 773:828 12 19 6 13 1585:1703 -118 25 Загуба 4
7 Сливен 10 - 10 689:992 10 9 - 9 566:897 9 19 0 19 1255:1889 -634 19 Загуба 19
 M - Мачове;  П - Победи  З - Загуби  ГР - Голова разлика  ТОЧ - Точки

Категория: Спорт
Прочетен: 762 Коментари: 0 Гласове: 0
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: viksenceto
Категория: Спорт
Прочетен: 94056
Постинги: 66
Коментари: 2
Гласове: 103
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол