Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2009 12:32 - Най-добрите четири отбора на полуфинали, тази вечер две супер битки
Автор: viksenceto Категория: Спорт   
Прочетен: 745 Коментари: 0 Гласове:
0



Днес в Плевен ще се изиграят двата полуфинала от турнира за Купа „Леденика”. За него се класираха всичките отбори, фаворити от четвъртфиналите след като вчера нямаше изненади в плевенската зала „Балканстрой”. Лукойл Академик и Левски разгромиха с лекота своите съперници, Спартак не даде абсолютен никакъв шанс на Черно море, докато Рилски спортист не подцени Балкан и ги елиминира от по-нататъшната борба. Така довечера в турнира за купата на страната ще изграят четирите най-добри отбора в България в момента.
 

В първата среща Левски излиза за пореден мач срещу прогресиращия отбор на Рилски спортист. Двата отбора вече се срещнаха в пет официални срещи през годината и „сините” водят с 3-2 победи. Предстои им обаче още един сблъсък в Националната лига, а мачът е в Самоков по средата на април. До момента всички домакини побеждават в мачовете между Левски и Рилецо, но днес срещата е на неутрален терен – в Плевен. Интересен факт за отбелязване е, че четири от общо пет срещи между двата тима са завършили до 4 точки разлика за единия или другия отбор. Това определено подсказва, че възпитаниците на Тити Папазов и Александър Тодоров са с изравнени възможности.
 

Докато Левски направи първа тренировка в Плевен с изиграването на четвъртфиналната среща с Черноморец Бургас, то Рилски спортист трябваше да изтърпи напора на най-добрия тим на долната А група – Балкан Ботевград. Без съмнение усилията на баскетболистите от Самоков бяха много по-големи, за да достигнат до това ниво на турнира.
 

От друга страна пък участието на топ-стрелеца в Националната лига и най-добър играя на Левски през този сезон Маркъс Хол в тази среща е под въпрос. Гардът пропусна вчерашната изява на отбора си след като има контузия в ръката и не се знае дали ще вземе участие в двубоя днес следобяд.
 

Отборите на Левски и Рилски спортист се познават много добре, но със сигурност специалисти като Тодоров и Папазов ще опитат да се изненадат по време на мача. 
 
ЛЕВСКИ - РИЛСКИ СПОРТИСТ СКАУТИНГ
 
ЛЕВСКИ - РИЛСКИ СПОРТИСТ БАЛАНС ОТ 2003 НАСАМ

Във вторатa среща от програмата на полуфиналите домакините от Спартак Плевен ще играят с носителя на трофея от миналата година Лукойл Академик. След страхотния мач, който показаха снощи момчетата на Дарин Великов апетитите им са за успех и срещу най-добрия отбор в страната в момента. Още повече, че те го сториха в последната им среща преди два месеца у дома и показаха, че могат и тях да победят. 
 

С подкрепата на вярната си публика, ако играчите на Спартак разкрият способностите си може да бият всеки отбор в България. Видя се и снощи, че те могат да доминират на собствен терен и добър отбор като Черно море бе тотално надигран от Хрисимир Димитров и компания. Довечера обаче усилията им трябва да бъдат умножени по две, защото съперника е далеч по-класен от този на четвъртфинала.  
 

Лукойл Академик пък изби много от комплексите си в последното време и използва Видабаскет за тази цел. Те ги надиграха с 84 точки, но днес опонента няма да им постиля килимчето пред собствения си кош. Все пак за фаворита и в този турнир целта е спечелване на купата, а подхода към всяка една среща е винаги сериозен. Петко Маринов този път даде възможност на повече баскетболисти да влязат в игра, с което запази голяма част от титулярите си свежи за днешния мач със Спартак Плевен.
 

Левски и Рилски спортист стартират точно в 17.30, докато два часа по-късно – от 19.30 играят Спартак Плевен и Лукойл Академик. Победените в тези два мача ще се борят за бронзовите медали в събота от 18.00 часа, докато 24 часа по-късно победителите от полуфиналните битки излизат за трофея. Всички мачове са в плевенската зала „Балканстрой”.

image


Тагове:   вечер,   най,   отбора,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: viksenceto
Категория: Спорт
Прочетен: 94009
Постинги: 66
Коментари: 2
Гласове: 103
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол