Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2009 12:48 - Варненци негодуват по решенията на Бадняревич
Автор: viksenceto Категория: Спорт   
Прочетен: 567 Коментари: 0 Гласове:
0



След като загуби от Левски преди два дни, във Варна феновете са недоволни от старши треньора Предраг Бадняревич. Клубният сайт на варненци Chernomorebasket.com публикува доста остър коментар спрямо решенията на сръбския специалист и го критикува за това, че не пуска в игра някои от местните баскетболисти. Визира се по-специално Александър Янев и Атанас Пенев, както и всички останали млади таланти от варненската школа. Тази реакция на варненци е донякъде нормална с оглед на факта, че клубът им създава в последно време едни от най-добрите баскетболисти у нас. Ето материала без съкращения:
 
“Ако започнем да правим класация на най-глупавите загуби през този сезон, поражението от Левски вчера ще влезе в топ 3. Даже ще се бори доста успешно за приза. През първото полувреме играхме уверено и с лекота. Авансът от 19 точки на почивката бе реален спрямо показаното на терена. Второто полувреме обаче бе напълно безидейно. Играчите на Евроинс Черно море допускаха технически грешки, успеваемостта на стрелбата рязко намаля, а Левски съумя да се възползва от всичко това и се върна в мача.
 
Вярно е, че съдиите имаха 2-3 грешни отсъждания в полза на домакините, но това не може да бъде оправдание за пропиления аванс. Все пак с воля и късмет стигнахме до продължение. В добавените 5 минути съдиите се опитаха да компенсират глупавите си отсъждания от четвъртата част, като дадоха едно пресилено техническо нарушение на Левски.
 
За Черно море е характерно да пропуска наказателните си удари в решителни моменти, но този път варненци бяха безгрешни. Отстъпихме там, където най-малко очаквахме - борбата в защита. В решителните 5 минути загубихме 3 пъти борбата под своя кош и дадохме възможност на Левски да организира нови атаки. Въпреки това резултатът бе равен до 15 секунди преди края. Тогава треньорът Бадняревич даде странното указание да търсим бърз фаул и да имаме последната атака.
 
Вместо да заложим на по-силното си оръжие - защитата, подарихме два лесни коша на домакините и след това трябваше да се борим с времето и напрежението, за да останем в мача. Логично, това не се получи и загубихме 84-82.
 
След мача стана ясно, че победата не е била търсена на всяка цена, а треньорът е експериментирал със състава. Това никак не звучи убедително. Първо, защото Бадняревич продължава да унищожава Александър Янев. Най-талантливият млад баскетболист в България не играе вече 9 мача под наставленията на новия треньор. Каквито и да са аргументите на сърбина, те са лишени от всякаква логика и разум.
 
Наско Пенев също не се вписва в концепцията на специалиста. Същото важи и за Пламен Алексиев, който спаси отбора от загуба в редовното време. Той също нямаше да се появи на игрището, ако не се бе контузил Кори Макинтош.
 
Николай Колев записа силни 8 минути в началото и после не се появи на терена до края на мача. Няколко мача в стартовия състав е Васил Кьосев, който обаче също не играе повече от 10 минути.
 
В същото време Бойович стоя на терена 45 минути и човек би си помислил, че е незаменим. Всъщност вариативността на Бадняревич се ограничи в използването на 7 състезатели, макар статистката да показва, че на терена са били 10.
 
Хубавото в цялата работа, е че идва ред на турнира за купата на България. Макар пътят до трофея да изглежда невъзмоен - мач срещу Спартак в Плевен, после Лукойл Академик и финал с Левски или Рилски спортист. Все пак това е турнирът в който Черно море се доказва и показва мъжество. Дано и този път се преборим за медал. След това явно ще чакаме плейофите...”
image


Тагове:   негодуват,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: viksenceto
Категория: Спорт
Прочетен: 94053
Постинги: 66
Коментари: 2
Гласове: 103
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол